Qmediums-Belgische Paranormale Hulplijn

 

Sterrenbeeld Steenbok (22 december – 20 januari)

Steenbok AstrologieSteenbokken zijn erg ambitieuze mensen, ze moeten altijd iets hebben om achterna te gaan en ze willen dat hun leven betekenis heeft. Steenbokken zijn extreem geduldig en kunnen een lange tijd wachten op hetgeen dat ze willen. Wanner ze de mogelijkheid krijgen, zullen ze hun stappen erg voorzichtig ondernemen. Steenbokken ogen hierdoor wellicht langzaam, maar niets is minder waar; ze weten dat ze slechts één kans hebben om dingen goed te doen en zijn dus altijd informatie aan het vergaren om zo de juiste stappen te nemen om hun doelen met vlag en wimpel te behalen. Steenbokken hebben een erg actieve geest en kunnen tevens erg goed concentreren. Steenbokken houden ervan om in controle te zijn van hun omgeving en van iedereen in hun leven. Steenbokken zijn erg voorzichtig, echter zijn ze dit alleen wanneer ze een overzicht van de situatie proberen te vormen, ze zullen nooit ergens haastig mee beginnen. Ze accepteren veranderingen maar introduceren deze erg langzaam zodat ze hieraan kunnen wennen en dit in hun levens kunnen inpassen. Steenbokken zien het leven vaak zwart of wit, enkel in definities. Er zijn geen grijze gebieden omdat ze deze gebieden vaak niet begrijpen, iets wat een Steenbok sterrenbeeld ongemakkelijk kan laten voelen. Ze zijn vaak in controle in een romantische relatie zodat ze nooit kwetsbaar zijn voor de andere persoon.

Steenbok en Vriendschap:
De Steenbok is een erg sterke vriend en zal er altijd voor je zijn om je te helpen. Ze zijn erg sympathiek en behulpzaam voor een vriend in nood. Een Steenbok zal iemand terug op zijn benen krijgen via een robuust stappenplan en verwachten hier niets voor terug. De Steenbok vriend is diep, mysterieus en vol intrige, het lijkt wel alsof er altijd iets gaande is in hun geest.

Steenbok en Temperament:
Steenbokken ogen wellicht melancholisch en streng omdat ze hun leven leiden door zelfdiscipline en verantwoordelijkheid. Ze evalueren alles en houden er niet van om risico’s te nemen zonder hierbij de voor- en nadelen te onderzoeken. Voor een buitenstander ogen ze wellicht saai, echter is het de serieuze drive en de gestructureerde manier van leven het ding waarmee de Steenbok zich veilig voelt. De zelfvoorziening van een sterrenbeeld Steenbok wordt vaak verward met kilheid, echter zijn Steenbokken niet zo kil als dit wellicht oogt, dit is alleen zo omdat Steenbokken graag alles zelf doen; ze hoeven zich op die manier geen zorgen te maken dat iets niet gedaan wordt of iets niet fatsoenlijk gedaan wordt. Het draait allemaal om de controle van hun omgeving en hun dagelijkse levens, iets dat zich soms in de levens van anderen kan mengen. Ze geloven dat ze structuur kunnen brengen en dat ze ook de levens van andere mensen kunnen organiseren, wat ze ook zeker kunnen, echter wordt dit vaak als opdringerig gezien en zijn mensen niet positief over de veranderingen die de Steenbok suggereert. Er is volgens de Steenbok enkel één goede en één slechte manier om iets te doen, dit idee maakt sommige Steenbokken zeer eigenwijs en zullen het daardoor niet snel met iemand anders een zijn. Dit is een voortdurende les voor Steenbokken; het weten dat er meer dan één manier is om dingen te doen, en zelfs al wanneer hun manier meestal de juiste is, betekend dit niet dat ze hun wil op anderen hoeven te drukken.

Steenbok en Onafhankelijkheid:
Steenbokken zijn zeer onafhankelijk omdat ze hun eigen mogelijkheden goed kennen en daardoor zelden anderen vertrouwen om een taak af te maken, ze doen graag alles zelf. De Steenbok is langer dan alle andere sterrenbeelden.

Steenbokken Diep van Binnen:
Steenbokken hebben continu het gevoel van melancholie en hebben constant structuur en werk nodig omdat ze henzelf niet waardig voelen en ze continu hun waarde proberen te bewijzen. Wanneer ze eenmaal realiseren dat het enige wat ze nodig hebben wat zelf-liefde is, zal de deur openen en zullen ze de wereld in een nieuw licht zien, eentje die plezier en vrijheid toelaat. De meest belangrijke behoefte voor Steenbokken is veiligheid, zowel financiële als materiële veiligheid. Dit is de drijvende kracht achter hun ambitieuze karakter en al hun andere karaktertrekken. Ze zijn erg bezorgd over hun publieke imago en hun prestige. Steenbokken zijn eenlingen maar hebben ook de behoefte om gewaardeerd te voelen, echter zijn ze erg goed in het verbergen van deze waarheid. Steenbokken zijn zeer zelfstandig en hebben veel gezichten die ze aan de wereld tonen. Steenbokken staan er bekend om dat ze afstandelijk zijn, echter is dit hun manier om henzelf van de wereld af te dekken. Helaas weet een Steenbok hierdoor niet altijd wie hij zelf is. Dit kan twijfelgevoelens veroorzaken waardoor ze wellicht hun eigen zelfwaarde in twijfel trekken. Steenbokken maken het erg lastig om emotioneel dichtbij te komen omdat. Wanneer ze dit eenmaal doen, laten ze iemand niet gaan, omdat deze emotionele connectie ze zowel kwetsbaar als voldaan laat voelen. Dit is een voortdurend intern conflict in de werkingen binnenin de geest van de Steenbok.

Steenbok en Zaken:
De Steenbok persoonlijkheid richt zich op leiderschap en prestaties, ze zullen altijd de zakelijke ladder willen beklimmen en de beste willen zijn. Steenbokken sterrenbeelden hebben een uitstekend tijdsgevoel en kunnen zeer goed managen, ze zijn dus uitstekende organisatoren.Steenbokken zijn erg creatief; niet spontaan creatief, maar ze weten dit uitstekend in hun tijdmanagementvaardigheden te incorporeren. Steenbokken maken goede en slimme investeringen omdat ze naar de lange termijn kijken en beslissen wat gaandeweg het meest gunstige is.

Positieve Eigenschappen van een Steenbok:

  • Verantwoordelijk
  • Ambitieus
  • Vindingrijk
  • Geduldig
  • Loyaal

Negatieve Eigenschappen van een Steenbok:

  • Dictatoriaal
  • Wantrouwig
  • Fantasieloos
  • Verwaand
  • Geremd

 

Real Time Web Analytics